В опит да “ударят за пореден път българската прокуратура, слугите на

...
В опит да “ударят за пореден път българската прокуратура, слугите на
Коментари Харесай

Вместо да удари прокуратурата, сайт на Огнян Донев осветли връзката му със съдийка

В опит да  “ударят ” за следващ път българската прокуратура, прислужниците на подсъдимия Огнян Донев реализираха резултата на бумеранга и може би осветиха зависимостта на съдийката Даниела Борисова от Софийския градски съд.

Докато президентът Румен Радев се възмущаваше, че у нас към момента липсват резултати (под формата на неоправдателни присъди) от битката с корупцията, на метри от провеждащия се тематичен интернационален конгрес, арбитър Борисова изтъквала причини, с които да върне делото против шестима някогашни шефове на сдружението “Напоителни системи” на прокуратурата. На пръв взор нищо изненадващо, естествена процедура е съдиите да връщат обвинителните актове, а прокурорите да ги внасят още веднъж след премахване на нужните грешки и процесуални нарушавания.


Не по този начин мислят от изданието на подсъдимия Огнян Донев, които дефинират следствието на злоупотребите в “Напоителни системи” като “опраскване”. Поръчковият уебсайт, чието основаване съответства с внасянето на обвиняването против Донев в съда, пропуща да подсети, че голямо количество уреди на “Напоителни системи” безусловно се “изпариха” през годините, а мнозина от оживелите от наводнението в с. Бисер и до през днешния ден настояват, че нещастието е била породена и поради предадените за скрап тръби.

Наместо обстоятелства, уеб сайтът, в който над 50% от материалите са ориентирани против българските правоохранителни институции, показва на символичната си публика нещо като “ода” за подвига на арбитър Даниела Борисова. Дори и на малцината читатели на пасквила, обаче, бива икономисан и още един значителен факт, а точно: арбитър Даниела Борисова от Софийски градски съд гледа и делото за неплащането на налози в размер на над 63 млн. лева и против Огнян Донев. И какво излиза, хвалим съдийката, от която чакаме оправдателна присъда против олигарха-издател. Показателно за клозетната публицистика на подсъдими предприемачи.


Самият Донев наскоро обществено се похвали, че забранил на подчинените си “свободни журналисти” да пишат за фармация, не е зле да им забрани да пишат и за правораздаване, тъй като рискуват да осветят всичките му връзки с почтените и борещите се против корупцията съдии. И тъй като бухалката се трансформира в бумеранг, не ни остава нищо друго с изключение на да зададем разумния въпрос – ще оправдае ли арбитър Даниела Борисова подсъдимия за неплащане на над 63 млн. лева налози?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР